SelectClever

Familieblog

Inspiration og aktiviteter

Hjælp til at kravle

Her kan du læse mere om, hvordan jeg fik mit barn til at kravle og se videoen længere nede i artiklen.

Jeg må skynde mig at sige, at det med at kravle er en individuel sag, alle børn er forskellige og derfor lærer de at kravle på forskellige tidspunkter. Men når vi nu kan se, at resultatet er så tæt på, så kan vi ikke lade være at hjælpe lidt på vej!

Hvad gjorde vi?


Der er sikkert mange måder at hjælpe børn med at kravle, vi har hygget os rigtigt meget med at støtte vores datter Klara lige bag fødderne. Efter min mening simulerer det mest muligt kravlesituation og samtidligt øver vi krydsbevægelser. Klaras krop vender sig til at løfte hofterne og bliver stærkere for snart at kunne kravle selv.  Metoden er ikke særlig indgribende, fordi den hjælper med afsæt og barnet klarer resten af arbejdet selv.

Husk

  • Det er en god ide at barnet har bare tæer for bedre at kunne mærke.
  • Giv barnet noget at gå efter - for eksempel et stort og flot legetøj
  • Brug er underlag som ikke er for glat.
  • Kig på barnet, skab nærvær og kontakt
  • Husk, lysten driver værket:) Så hav det sjovt sammen!

Tanken bag

Det der spiller en rolle i at knække koden for at krave er afsæt med fødder og især stortå. Småbørn har dårlig fornemmelse for hvad deres fødder og tæer gør. Børns udvikling i forhold til nervesystemet går fra centrum til yderområderne af kroppen. Derfor hjælper det barnet når du stabiliserer og stimulerer under foden. 

Bonus

Med denne øvelse træner vi også krydsbevægelser og dermed forbereder vi vores barn til senere at lære at læse og skrive;) Derfor giv jer god tid her.

Krydsbevægelser, hvor man koordinerer højre og venstre del af kroppen er utrolige vigtige. De træner hjernebjælken som at få højre og venstre hjernehalvdel til at arbejde sammen. Den ultimative hjernebjælkeøvelse er at lære at læse og skrive. Derfor kan krydsbevægelsernes betydning ikke overvurderes. Hjerneforsker Ann-Elisabeth Knudsen

Vil du vide mere?

Læs artiklen: Kravl, kryb og læs

Forældre perspektiv

Hvornår var det sidst du kravlede? Det er faktisk godt for vores midaldrende kroppe at kravle. Bevægelse er ikke voldsom, derfor er risikoen for skader ikke særlig stor. Udbytte er til gengæld rigtig fin, det er en funktionel helkropstræning med din egen krop som belastning. Dagen efter vil du mærke dine arme, hænder, skulderparti og mave/ryg området. Så kom i gang og kravl! Husk ikke noget med knæ på gulvet:)